woensdag 28 mei 2014

Flunky.. WAT!?

Hoi iedereen !

Morgen is het weer die dag van de week: donderdag! De studenten zullen weten wat dit betekent. Naast woensdag, gehaktdag is namelijk donderdag, stapdag (of eigenlijk, avond) niet meer uit de week weg te denken. 'S avonds lekker de stad in en van kroeg naar kroeg sjouwen met zijn allen zal al in het patroon van menig student ingebakken zitten. Zo'n avond kan natuurlijk niet van start gaan zonder een paar leuke drankspelletjes gespeeld te hebben! Ik ga er vandaag één aan jullie uitleggen. Het is een  spel om lekker buiten te doen met zijn allen. Dus ga lekker naar buiten als het mooi weer is, of maak de galerij van je studentenflat onveilig!

Flunkyball
SPELREGELS
Voor het spel begint:
Een wedstrijd is telkens tussen twee ploegen. Elke ploeg bestaat uit minimaal drie personen en elke persoon heeft bij aanvang één geopend vol flesje/blikje bier voor zich op de grond staan. De afstand tussen de twee teams bedraagt ongeveer 10 meter. In het midden tussen beide ploegen staat een frisfles gevuld met water. Bedoeling is om deze fles om te werpen met een bal. Er wordt niet met de bal getrapt, enkel gegooid. Er wordt getost met een munt om te beslissen wie er mag beginnen.

Het spel:
De ploeg dat mag beginnen (bvb. team A) werpt als eerste de bal naar de paal in het midden. Er zijn dan drie mogelijkheden:
- de paal wordt niet geraakt en valt dus ook niet om: er gebeurt niets en nu is het de beurt aan het andere team (team B).
- de paal wordt wel geraakt, maar valt niet om: er gebeurt niets en nu is het de beurt aan het andere team.
- de paal wordt wel geraakt en valt om: de spelers van team A drinken zo snel mogelijk hun eigen flesje bier leeg. Eén speler van team B moet de paal die is omgeworpen terug recht zetten en de bal naar het eigen kamp brengen. Als deze speler de bal in de lucht steekt moet team A stoppen met drinken. Het is nu de beurt aan ploeg B.

                                                 Het team dat het eerst bierloos is, wint!

(Bron: https://pinvents.com/event/339301796198085/flunkyball-toernooi)

Do's bij Flunkyball:
1 Nodig iedereen uit! Hoe meer zielen hoe meer vreugde. Als je met genoeg bent kan je zelfs meerdere teams maken en strijden om de titel van beste flunkyballers!
2 Zorg voor een gigantische hoeveelheid bier!
3 Muziek op de achtergrond is altijd leuk ;)
4 Gebruik voor dit spel de straat of maak de galerij van je studentenflat onveilig

Dont's bij Flunkyball
1 Respecteer het als mensen geen bier/alcohol willen drinken (noem ze maximaal vijf keer een laffe borrelaar)
2 Dat jullie nou awesome kickass muziek op hebben staan, betekend niet dat dat nette studentenhuis met die nette meisjes daar ook van houden.
3 Speel dit spel niet op de snelweg. Hoe geniaal dat idee ook lijkt na een paar drankjes.
 


THIS IS.. FLUNKYBAAAAAALL!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten